ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG

4+1 λόγοι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πίνακες σε καμβά

Πίνακας σε καμβά Lyubov Popova - Composition (Red-Black-Gold) 1920

4+1 λόγοι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πίνακες σε καμβά

Η διακόσμηση είναι ουσιώδης για την διαμόρφωση ενός χώρου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το σπίτι μας. Είναι ο χώρος όπου θέλουμε να χαλαρώσουμε μετά από μία κουραστική ημέρα, να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και γενικά, είναι το σημείο που περνάμε σημαντικό μέρος της ζωής μας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τον φροντίσουμε και να τον επιμεληθούμε και αισθητικά. Ένας απλός και αρκετά οικονομικός τρόπος είναι να διακοσμήσουμε διάφορους χώρους του σπιτιού με πίνακες  σε καμβά.

Οι λόγοι για να επιλέξουμε τους πίνακες ζωγραφικής ως διακοσμητικό στοιχείο είναι πολλοί. Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους 4+1 απ’ αυτούς.

  1. Δημιουργούμε σημείο αναφοράς

Η τοποθέτηση ενός πίνακα σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού δεν μπορεί να είναι τυχαία. Αμέσως ο χώρος στον οποίο κρεμάμε τον πίνακα αποκτά ένα σημείο αναφοράς. Ο πίνακας είναι το κεντρικό σημείο πλέον του χώρου και τον καθορίζει. Με ένα τόσο απλό τρόπο, μπορούμε να κεντρίσουμε το μάτι του θεατή. Εκείνο που θα πρέπει όμως να προσέξουμε είναι το μέγεθος του πίνακα. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ μικρός για να φαίνεται, αλλά από την άλλη ούτε και υπερβολικά μεγάλος που να «σκεπάζει» τον χώρο.

  1. Προσθέτουμε χαρακτήρα και στιλ

Ένα έργο τέχνης, όπως είναι ο πίνακας ζωγραφικής από μόνος του έχει σπουδαία καλλιτεχνική αξία. Επομένως, τοποθετώντας τον, σε ένα τοίχο του σπιτιού, προσδίδουμε σε αυτόν τον τοίχο ένα χαρακτήρα και έτσι τον κάνουμε σημαντικό. Ανάλογα με το ύφος του πίνακα και την τεχνοτροπία που έχει αυτός, δημιουργεί και ένα συγκεκριμένο στιλ για το δωμάτιο του σπιτιού που είναι κρεμασμένος. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να ταιριάζει αυτό το στιλ με την αισθητική του σπιτιού και να μην είναι παράταιρο.

  1. Δίνουμε βάθος και διαστάσεις στο δωμάτιο

Όσο καλαίσθητος και περιποιημένος να είναι ένας χώρος στο σπίτι μας, δεν παύει να χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Για να ξεφύγουμε λοιπόν απ’ την περίπτωση να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο μεν, αλλά βαρετό και μονότονο δε, θα πρέπει να προσθέσουμε ένα αντικείμενο που θα δώσει βάθος και διαστάσεις σ’ αυτόν. Το καλύτερο διακοσμητικό γι’ αυτή την περίπτωση είναι ένας πίνακας σε καμβά. Ο πίνακας δημιουργεί ουσιαστικά ένα επιπλέον επίπεδο, το οποίο δεν μπορεί να δημιουργηθεί με άλλον τρόπο.

  1. Οι πίνακες σε καμβά κάνουν ένα χώρο να μοιάζει έτοιμος

Ακόμα και αν διαθέτουμε υπέροχα έπιπλα, καλαίσθητα φωτιστικά, ακριβά διακοσμητικά σε ένα δωμάτιο, ο χώρος μπορεί να μοιάζει ατελής. Αυτή η πινελιά που θα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πλήρες και τελειωμένο, μπορεί να έρθει προσθέτοντας απλά στον τοίχο, έναν πίνακα ζωγραφικής. Είναι αυτός που μπορεί με έναν μαγικό τρόπο να ενώσει όλα τα στοιχεία του σπιτιού, δημιουργώντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα.