ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG

Προστατευτικά plexiglass και αυτοκόλλητα σήμανσης είναι πλέον απαραίτητα για κάθε επιχείρηση

Προστατευκό πλεξιγκλας

Προστατευτικά plexiglass και αυτοκόλλητα σήμανσης είναι πλέον απαραίτητα για κάθε επιχείρηση

Αν και η χώρα μας πέρασε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, η μετά τον κορονοϊό εποχή έφερε μεγάλες αλλαγές στη καθημερινότητά μας, που ήρθαν για να μείνουν. Ένας απ’ τους τομείς που άλλαξε άρδην, είναι και ο εργασιακός. Η μία επιχείρηση μετά την άλλη αρχίζει και ανοίγει σταδιακά, φροντίζοντας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους πελάτες της.

Δύο απ’ τις πιο βασικές επενδύσεις που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης ή μία επιχείρηση, για να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, είναι να προμηθευτεί προστατευτικά plexiglass και αυτοκόλλητα σήμανσης δαπέδου. Πάμε να δούμε με ποιον τρόπο και γιατί αυτά τα προϊόντα έχουν μεγάλη πέραση σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Προστατευτικά plexiglass

Μετά τις μάσκες και τα γάντια, που θεωρούνται αυτονόητα πλέον, το προστατευτικό plexiglass είναι εκείνο που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση, και όχι άδικα. Τι είναι όμως αυτό; Είναι ένα διαχωριστικό το οποίο τοποθετείται στο χώρο ανάμεσα στον υπάλληλο και στον πελάτη, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή μεταξύ τους. Τοplexiglassδημιουργεί ένα φραγμό από σταγονίδια και έτσι εμποδίζει την διασπορά τους κατά την ομιλία ή τον βήχα. Σίγουρα θα το έχετε δει και στο παρελθόν στα κισσέ τραπεζών ή σε παρόμοιους χώρους. Πλέον θα αρχίσουμε να το συναντάμε σχεδόν παντού.

Ποιοι προτιμούν τα προστατευτικά plexiglass;

Εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό και του τρόπου διασποράς του, ιδιοκτήτες διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών, έχουν προβεί στην αγορά ενός ή και περισσοτέρων προστατευτικών.

Τα προστατευτικά plexiglass θεωρούνται ιδανικά για:

Φαρμακεία, ιατρεία, τράπεζες, ινστιτούτα ομορφιάς, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καφετέριες και γενικά χώρους εστίασης, ενώ τελευταία αρχίζουν και τοποθετούνται μέχρι και σε ταξί.

Γιατί όμως plexiglass;

  • Υγιεινό

Το plexiglass σαν υλικό είναι καθαρό και πολύ πιο υγιεινό από κάποια άλλα πλαστικά.

  • Ασφαλές

Και γιατί όχι γυαλί; Γιατί είναι ασφαλές. Ακόμη και σε περίπτωση ραγίσματος δεν θα σπάσει, σε αντίθεση με το γυαλί, άρα δε θα θέσει σε κίνδυνο πελάτες και υπαλλήλους.

  • Βγαίνει σε πολλές διαστάσεις

Το προστατευτικό plexiglass κυκλοφορεί σε αρκετές στάνταρ διαστάσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργηθεί σε διαστάσεις που θέλει ο εκάστοτε πελάτης. Δεν υπάρχει η δικαιολογία «δε χωράει στον χώρο μου». Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να το παραγγείλετε σε διαστάσεις που είναι στα μέτρα σας.

  • Εύκολη τοποθέτηση

Η κατασκευή του είναι τέτοια που κάνει την τοποθέτησή του παιχνιδάκι. Δεν χρειάζεται να φωνάξετε κάποιον ειδικό για να το τοποθετήσει, μπορείτε και μόνοι σας. Το μόνο που μπορεί να χρειαστείτε είναι ένα αντιολισθητικό πέλμα και αυτοκόλλητη ταινία στήριξης.

  • Εργαστείτε ανεμπόδιστα

Καθώς το plexiglass είναι διάφανο, έχετε την δυνατότητα, τόσο εσείς όσο και οι υπάλληλοί σας, να συνεχίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο την εργασία τους, όπως έκαναν και πριν τον κορονοϊό.

Αυτοκόλλητα σήμανσης δαπέδου

Αν έχετε επισκεφθεί πρόσφατα κάποιο σούπερ μάρκετ, είναι πιθανόν να έχετε παρατηρήσει κάποια αυτοκόλλητα χωροσήμανσης στο δάπεδο όπου αναφέρουν που πρέπει να στέκεστε ώστε να κρατάτε την απόσταση ασφαλείας από έναν άλλο πελάτη. Αυτά λοιπόν είναι και τα αυτοκόλλητα σήμανσης δαπέδου.

Ποιος πρέπει να προμηθευτεί αυτοκόλλητα σήμανσης;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα σούπερ μάρκετ είναι σίγουρα ένας χώρος που τα αυτοκόλλητα σήμανσης έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Σκεφτείτε πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι και για: πολυκαταστήματα, μουσεία και γενικά για όλους τους κλειστούς χώρους που διαθέτουν μεγάλη έκταση.

Γιατί όμως χρειάζονται τα αυτοκόλλητα σήμανσης;

  • Ευκολία τήρησης μέτρων

Σκεφτείτε πόσο κουραστικό θα ήταν για εσάς και για τους υπαλλήλους σας να πρέπει να ελέγχετε κάθε έναν που μπαίνει στο κατάστημά σας, αν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας. Με τα αυτοκόλλητα σήμανσης δαπέδου γλιτώνετε απ’ αυτό το άγχος, καθώς ο κάθε πελάτης θα στέκεται εκεί που πρέπει.

  • Δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον

Μία επιχείρηση που όχι μόνο τηρεί τα μέτρα, αλλά ψάχνει και τρόπους για να κάνει πιο σωστή διαχείριση του προβλήματος της πανδημίας, δείχνει υπευθυνότητα και πραγματικό ενδιαφέρον. Τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τον κόσμο που θα προσέλθει στο κατάστημα.

  • Ενημερώνει με μικρό κόστος

Τα αυτοκόλλητα σήμανσης δαπέδου όχι μόνο φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αλλά βοηθούν και στην ενημέρωση των πελατών. Τα αυτοκόλλητα μπορεί να μεταδίδουν ένα μήνυμα, μία παρότρυνση προς τον πελάτη και όλα αυτά με ένα μικρό κόστος. Κρατώντας τον ενήμερο και δείχνοντάς του την επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που περνάμε, ο πελάτης θα φύγει πιο ικανοποιημένος απ’ το κατάστημά και είναι πολύ πιθανόν να το ξαναπροτιμήσει και γι’ αυτό το λόγο.