ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG

Ο κύκλος έχει τη δική του ιστορία… και στη διακόσμηση

Αυτοκόλλητα τοίχου

Ο κύκλος έχει τη δική του ιστορία… και στη διακόσμηση

Μία απ’ τις πιο γνωστές τάσεις στη διακόσμηση είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου. Τι θα γίνει λοιπόν αν αποφασίσετε να τα συνδυάσετε με μία ακόμα μεγάλη τάση που ακούει στο όνομα colorblocking και μάλιστα σε σχήμα κύκλου; Το απόλυτο διακοσμητικό trend!

Το colorblocking δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο συνδυασμός 2 ή το πολύ 3 χρωμάτων, διαφορετικών μεταξύ τους. Οι μεγάλες επιφάνειες όπως είναι ένας τοίχος, είναι ιδανικές για την τεχνοτροπία αυτή. Βάψτε τον τοίχο με το χρώμα της επιλογής σας και κάντε αντίθεση με ένα μεγάλο κύκλο. Ο κύκλος ενδείκνυται όχι μόνο γιατί είναι γεωμετρικό σχήμα αλλά γιατί είναι και ισχυρό σύμβολο.
Σε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες το χρησιμοποιούν γιατί συμβολίζει την καλή τύχη, την ολοκλήρωση και την τελειότητα. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Όλα αυτά τα στοιχεία του δίνουν δυναμική και το κάνουν την καλύτερη επιλογή για τον τοίχο σας. Επειδή όμως δύσκολα κάποιος μπορεί να τον σχεδιάσει με το χέρι, η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε αυτοκόλλητα τοίχου σε σχήμα κύκλου.

Αρχίστε διαλέγοντας το χρώμα του τοίχου που ταιριάζει στον χώρο σας. Θέλετε κάτι απαλό και ήρεμο για χαλάρωση; Κινηθείτε στα παλ χρώματα ή σε αποχρώσεις του πράσινου. Είστε σε πιο extreme διάθεση; Επιλέξτε έντονα χρώματα όπως ένα πορτοκαλί. Αφού καταλήξετε, ήρθε η ώρα του colorblocking. Μπορεί να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κανόνες. Χρησιμοποιήστε τον χρωματικό κύκλο. Δείτε που ανήκει το χρώμα της επιλογής σας και σκεφτείτε τι αποτέλεσμα θέλετε να επιτύχετε.
Αν θέλετε έντονες αντιθέσεις και ο χώρος που ετοιμάζετε να είναι δημιουργικός διαλέξτε το συμπληρωματικό χρώμα απ’ τον χρωματικό κύκλο. Συμπληρωματικό είναι το χρώμα το οποίο βρίσκεται απέναντι από αυτό που επιλέξατε. Παραδείγματος χάριν, αν έχετε επιλέξει ένα πορτοκαλί χρώμα για τον τοίχο σας όπως είπαμε παραπάνω, τότε το αυτοκόλλητο τοίχου θα πρέπει να είναι σε μπλε αποχρώσεις. Αν όμως θέλετε χρωματική ηρεμία, επιλέγετε τα διπλανά χρώματα του χρωματικού κύκλου.

Το επόμενο βήμα είναι να ψάξετε το ιδανικό σχήμα για το αυτοκόλλητο. Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν επιλογές ακόμα και σε ένα τόσο λιτό σχήμα. Σκεφτείτε και αποφασίστε πόσο μεγάλος ή πόσο μικρός θέλετε να είναι ο κύκλος. Ένας μεγάλος μπορεί να αναδείξει ένα έπιπλο του χώρου, όπως το κρεβάτι σας. Τοποθετήστε τον κύκλο στο σημείο του τοίχου που ακουμπάει το κεφαλάρι του κρεβατιού. Αμέσως το κρεβάτι σας μετατρέπεται σε «πρωταγωνιστή» του δωματίου. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με όποιο άλλο έπιπλο θέλετε. Υπάρχουν όμως φορές που ένας κύκλος μπορεί να συμβολίζει κάτι οπότε να είναι μικρότερος σε μέγεθος, π.χ. έναν Ήλιο ή ένα φεγγάρι. Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε διάστημα και ταξιδέψτε τους μικρούς σας ήρωες σε έναν υπέροχο κόσμο που δεν θα χορταίνουν να είναι μέσα.

Πλέον είστε έτοιμοι! Απλά κολλήστε το αυτοκόλλητο τοίχου της επιλογής σας. Με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται μπορείτε να το τοποθετήσετε εύκολα και μόνοι σας. Όποια επιλογή και αν κάνετε το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείτε από το πόσο δημιουργική και απλή είναι η διαδικασία! Βάλτε την φαντασία και την διάθεσή σας και είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!